Topptur i Lofoten

Topptur i Lofoten


Arrangør: Alpin og friluft
Påmeldingsfrist: 10.04.2024 14:00

Tid


Topptur i Lofoten fra Skrova


Alpingruppa inviterer til topptur helg i Lofoten. Vi reiser opp onsdag 10 april og får 3dager med fantastiske turer før vi flyr hjem søndag 14 april.


 


Anbefalinger for påmelding. Ha god erfaring med ski og topptur og stille med egnet utstyr (Telemark/rando/snowboard, samt sender/mottaker, spade og søkestang – vi kan ta en gjennomgang av bruk før første tur).


 


 


Vi bor i rorbua til Michel på Skrova.


Vi satser på lokale råvarer og sikter på en fiskemiddag, en skalldyr og en tur på resturanten på Skrova. Michel står klar med fiskesuppe når vi kommer opp onsdag kveld.

Egenandel som bekrefter påmeldingen betales innen 15.januar 2024 – 1500kr
Totalpris for turen anslås til 6200kr, betales i to rater. Dette for bo, mat(ikke alkohol) på hytta og middag på restauranten, RIB i tre dager og utvask.

Mat og restaurant kommer på separat Vipps Oppgjør


Bedriftsidrettslaget dekker deler av overnatting. Mer detaljer kommer når du er påmeldt.


 


Vi har 15 plasser tilgjengelig, så først til mølla. Men dette er en opplevelse å få med seg!


 
Vi er så heldige å få Anders Kløvstad, fra klatregruppa, som kjentmann. Anders har vært mange turer i Lofoten tidligere og har godt fokus på sikkerhet og opplevelse, han var også vår kjentmann i 2023.


 


Anders skriver;


Lofotens høyeste topp Geitgaljetind ligger i Austnesfjorden og er en perfekt topp for oss. Vi starter på samme punkt og går opp på baksiden opp Lilandsdalen, som byr på sikre og jevne(re) forhold opp til toppskaret. Dersom forholdene ligger til rette for det, kan vi splitte gruppa fra toppen/toppskaret og de som vil kjøre ned sydrenna og ut i Kvanndalen gjør det – mens resten returnerer ut Lilandsdalen. Som høyeste topp i Lofoten, byr Geitgaljetind på flott utsikt og spektakulær skikjøring. 


 


 Videre så har vi toppene: Kvittinden/Kistberg, Pilan og Sautind innerst i fjorden (Austfjorden/Sillpollen) som er nærliggende skialternativ, når vi opererer med rib.


Endelig valg av toppturer tar vi når vi kjenner vær, føre, skredforhold og gruppen.


 


  


Skova:


 Øya Skrova er det mildere, og 40% flere soltimer enn ellers i Lofoten.


 Og strendene, de er hvite som på Hawaii.


 


 Øya Skrova har ca. 200 innbyggere, og ligger i Vestfjorden i Lofoten, rett utenfor Svolvær.


 Planen er å spise kortreist mat og hvor sjømat er i fokus.


 


 Det er 2 bosteder som ligger 3 min gange fra hverandre.


 


Det er mulighet etter toppturer å fiske, kajakk og bade i stamp på brygga, hvor det er lang bord med 2 griller for varme og lage mat.


 


 Mvh


Michel, Anders og Jan Petter 


 


Ikke i prisen. Fly og ferge. Flyet bookes selv. Ferge booker vi samlet for å få best pris. Flytider kommer etter påmelding.


Administratorer


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.